Начало Автомобилни новини Alfa Romeo Junior с дебют в Париж и в София

Alfa Romeo Junior с дебют в Париж и в София

Alfa Romeo Junior

На Автомобилния салон София 2014 Alfa Romeo се завръща с цялата си продуктова гама. Премиерите вълнуват с традиционния италиански чар на марката с повече от век история.

Alfa Romeo вече предлага пълна гама от варианти на задвижване. Спектърът се простира от класически дизелови и бензинови двигатели през меки и plug-in хибриди до изцяло електрически системи. Това послание марката отправя тази седмица от изложението във френската столица. През следващите дни то ще завладее и посетителите на Софийския автосалон.

Alfa Romeo Junior

В центъра на вниманието ще е новата Alfa Romeo Junior. Моделът бележи завръщането на Alfa в най-бързорастящия и масов сегмент на пазара в Европа. Чрез Junior легендарната италианска марка се стреми да отговори на желанията на алфистите за компактен автомобил. А също и да спечели нови млади почитатели.

Junior е атрактивен градски автомобил  с вдъхновен от историята на марката провокативен дизайн, съчетан с нуждите на потребителите днес. Отговаряйки напълно на тенденциите в бранша, Junior дебютира с два варианта на задвижване – електрически и хибриден. На щанда на Alfa Romeo посетителите ще се срещнат с Junior Speciale Elettrica в класическото за марката червено Glorious Red. Те ще са сред първите в Европа, които ще могат да тестват Junior Speciale Ibrida.

Версията Elettrica със 156 к.с. впечатлява с агресивен екстериорен дизайн, с характерната решетка Progresso, с първокласен интериор и ексклузивни решения. Junior Elettrica синтезира спортен дух, технология и комфорт във формата на компактен SUV.

Една от премиерите в Париж е хибридният вариант. Той разчита на 1,2-литров двигател с цикъл на Милър, турбокомпресор с променлива геометрия и ангренажна верига за максимална надеждност. Електрическият компонент се състои от 48-волтова литиево-йонна батерия и 21-киловатов електрически мотор. Двигателят е вграден в иновативната 6-степенна скоростна кутия с два съединителя. Тя взаимодейства с инвертора и блока за управление на трансмисията, за да осигури максимална ефективност. При придвижване из града Junior Ibrida предлага изключително плавно шофиране в електрически режим през повече от 50% от времето. Електрическото шофиране е гарантирано не само при маневри за паркиране или с ниски скорости в градски условия. То ще е възможно и извън града при ограничено натоварване и скорост до 150 км/ч.

Върхова версия Elettrica Veloce

Наличен за поръчки е и вариантът Elettrica Veloce, който изпъква с нов електромотор с 280 к.с., четвъртото поколение TorSen “D” механичен самоблокиращ диференциал, снижено с 25 мм окачване, спортни стабилизиращи щанги, 20” джанти със спортни гуми, 380-милиметрови спирачни дискове отпред с 4-бутални моноблок апарати, директно кормилно управление в съотношение 14,6:1 и 50:50 разпределение на теглото.

Цените на Junior Ibrida стартират от 60 990 лв., а на Junior Elettrica – от 80 180 лв. Върховият вариант на модела Junior Elettrica Veloce 280 се предлага за 97 495 лв.

Giulia и Tonale Tributo Italiano

Giulia и Tonale ще се появят в лимитираната за 2024 г. версия Tributo Italiano, която впечатлява с множество фини детайли. Те припомнят произхода на автомобилите и любовта на италианците към дизайна. Линията се предлага в три цвята (зелен, бял и червен) с контрастни черни детайли в екстериора. Специални бродерии красят опорите за глава на предните седалки.

Alfa Romeo Giulia ще бъде представена с класически 2,2 л дизелов двигател с 210 к.с., комбиниран с двойно предаване Q4. В тази конфигурация красивият седан осигурява максимален комфорт без компромис по отношение на спортното усещане дори на дълъг път.

Tonale също ще зарадва посетителите с Q4 версия благодарение на plug-in хибридното задвижване. С него моделът ще дебютира на Автомобилния салон София. Мощност от 280 к.с., изключителен дизайн и стилно присъствие са сред отличителните характеристики на компактния премиум SUV.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Специално за салона в София големият SUV на марката идва във версията Quadrifoglio с 2,9 л V6 бензинов двигател с 520 к.с. Много богатото оборудване включва 21“ джанти QV, карбон-керамични спирачки Brembo, изпускателна система Akrapovic и спортни карбонови седалки Sparco в комбинация кожа и алкантара. Най-бързият сериен модел в гамата на марката (0–100 км/ч за 3,8 сек) предлага задвижване на четирите колела Q4, режим Race, активно AlfaLink окачване, самоблокиращ диференциал, перфектно разпределение на теглото и запомнящо се изживяване при пилотиране.

За Автомобилния салон София Alfa Romeo има още една изненада. До 20 ноември всички автомобили на склад от моделите Tonale, Giulia и Stelvio ще се предлагат (освен с 5 години гаранция и 5 години Alfa Romeo Road Assistance) и с подарък сервизно обслужване за 5 години или 150 000 км. Предложението е допълнено от специалната фиксирана лихва от 3,5% при закупуване на лизинг, валидна до края на годината.

Когато посетят щанда на Alfa Romeo, феновете ще получат възможността да усетят автентичния дух на марката. Освен това ще могат да закупят оригинални аксесоари на преференциални цени.