Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алфа Ромео вдигна покривалото на новия болид C41

Алфа Ромео вдигна покривалото на новия болид C41

2176
0
Отборът на Алфа Ромео вдигна покривалото на болида си за сезон 2021 във Формула 1. Така те станаха третият екип, който показа колата си за предстоящия сезон. Представянето на C41 бе на онлайн церемония във Варшава, Полша, където е централата на основния спонсор на екипа- полската петролна компания Орлен. На нея присъстваха титулярните пилоти на екипа Кими Райконен, Антонио Джовинаци и Роберт Кубица, който ще продължи да бъде резервен пилот на тима.

Болидът C41 е с променена цветова схема, която включва традиционните цветове на екипа- бяло и червено. Автомобилът е проектиран от техническия директор на тима Ян Моншо и е еволюция на C39, с който Алфа Ромео участва през сезон 2020. Голяма част от компонентите, който се използваха през изминалата кампания остават непроменени заради новите технически регулации, наложени от ФИА. Огромно впечатление прави предното крило на болида, върху което бе и основия фокус на отбора. Също така се очаква и нов двигател на Ферари, който ще бъде с по-голяма мощност и издръжливост.

Алфа Ромео
снимка, Алфа Ромео

„Представянето на нов болид е много емоционален момент за всички. Философията на екипа остава същата- утре трябва да свършим по-добра работа, отколкото днес. Миналата година завършихме на осма позиция при контрукторите и искаме да подобрим този резултат. Затова трябва да направим подобрения във всяка една област. Свършихме много работа през зимата и с нетърпение очаквам да покажем на какво сме способни“, заяви шефът на Алфа Ромео Фредерик Васьор.

„C41 е резултат от една много необичайна ситуация във F1, в която регламентът не ни позволи да разработим нов автомобил през тази година. Поради тази причина болидът е много сходен с този от 2020, с изключение на компонентите, които трябваше да се променят според правилника. Основните промени са по пода и предния корпус. Това означава, че ще познавамe колата още по-добре, но по-малкото тестове няма да се отрази добре на програмата ни. Готови сме за новия сезон и нямам търпение да видя C41 на пистата“, сподели Ян Моншо.