Начало Избрани Алфа Ромео вече разполага с достатъчно резервни части за своите болиди

Алфа Ромео вече разполага с достатъчно резервни части за своите болиди

726
0
Алфа Ромео F1
снимка, Алфа Ромео

Алфа Ромео вече разполага с достатъчно резервни части за своите болиди. Уикендът на Силвърстоун ще бъде първият от началото на сезон 2022, в който екипът от Хинвил няма да бъде възпрепятстван от липсата на достатъчно компоненти вследствие на проблеми с тяхното производство.

Ръководителят на инженерния отдел на Алфа Ромео Хави Пужолар вярва, че затрудненията със собственото произвеждане на резервни части ще бъдат решени до началото на уикенда за Гран при на Великобритания.

Екипът на Алфа Ромео се отправя към Силвърстоун след най-доброто си отборно представяне през тази година. Пилотите на тима Валтери Ботас и Гуаню Жу финишираха на седмо и осмо място в Канада. Това бе едва второ състезание от началото на сезон 2022, в което двамата успяват да намерят място в топ 10.

„Винаги имахме ограничения в използването на повече нови компоненти по време на петъчните тренировки“, сподели Пужолар.

Това означава, че тогава работим с по-стар пакет. Проблемите ни бяха по отношение на производството и липсата на достатъчно резервни части.“

Имахме някои инциденти в началото на сезона. След това просто трябваше да наваксаме с производството на резервни части от пакетите, които използваме. Успоредно с това да произвеждаме нови елементи. Така бяхме доста ограничени и не успявахме да разгърнем пълния си потенциал. От Силвърстоун нататък ще се намираме в добра позиция.“

В последните няколко уикенда Алфа Ромео имаше традицията да се движи по-бавно в петък, след което да има рязко подобрение в събота. Освен използването на по-стари части, Пужолар добави, че пилотите са били инструктирани да не поемат излишни рискове заради безпощадните трасета в предишните състезания.

„Решихме да не предприема големи рискове на писти като Баку, Монреал и Монако. Там всички минават много близо покрай стените. Искахме да сме сигурни, че ако имаме повреда в петък, няма да понесем последствията в остатъка от дадения рейс уикенд.“

След силния старт на сезона на Алфа Ромео, Пужолар добави, че очакванията на екипа от Хинвил е да се пребори за четвъртото място при конструкторите. В момента Макларън и Алпин са най-големите съперници на швейцарския отбор.

„Можем да очакваме да се борим в горната част на средата на колоната. Трябва да видим дали отборите ще донесат някои пакети с актуализации на Силвърстоун, допълни Пужолар.

Пилотите на Алфа Ромео Валтери Ботас и Гуаню Жу също коментираха завръщането на F1 във Великобритания. Силвърстоун е едно от най-легендарните трасета и е било домакин на първия старт от световния шампионат през 1950 г.

„Силвърстоун е място, което не се нуждае от представяне. Гран при на Великобритания е едно от най-великите състезания в моторните спортове. Значението на това събитие се усеща още от момента, в който преминете през портите на пистата“, каза Ботас.

„Феновете тук са невероятни. Те са многобройни, обичат спорта и го познават толкова добре. От четвъртък нататък цари истинска фестивална атмосфера която заразява всички. Разбира се, когато сте в пилотската кабина, се съсредоточавате само върху работата и не мислите за нищо друго. Все пак това е добър стимул. Убеден съм, че можем да изкараме добър уикенд и да продължим в духа на това, което направихме в Монреал. Ключът за нас ще бъде да извлечем максимума от всяка сесия, за да настроим автомобила към характеристиките на тази писта с нейните бързи завои. В тях може да се спечели или загуби толкова много време. Ако се справим добре с настройките на автомобила, ще можем да се забавляваме през целия уикенд“, добави финландецът.

„Наистина очаквам с нетърпение да се върна в колата на Алфа Ромео този уикенд. Резултатът в Канада беше голям стимул за увереност след няколко състезания, в които не успяхме да покажем истинската си стойност. Най-доброто ми класиране в F1 досега показва по конкретен начин напредъка, който постигнах в деветте състезания след дебюта ми. Сега искам да продължа да надграждам и да нося точки на отбора. Карането на Силвърстоун ще бъде доста специално. Това е една от историческите писти в календара, на която винаги съм искал да карам с болид от F1, тъй като това е място, което дава най-доброто от тези машини. Това е и писта с много добри спомени за мен. Имам спечелени три подиума във Формула 2, включително миналогодишната победа в основното състезание“, заяви Жу.