Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алфа Ромео загубиха искането си за отмяна на наказанието на Райконен

Алфа Ромео загубиха искането си за отмяна на наказанието на Райконен

1404
0
Кими Райконен
Кими Райконен; снимка: Алфа Ромео

По-рано днес от Алфа Ромео спечелиха правото да апелират наказанието на Кими от Имола, където той завърши девети, но загуби точките си след като към времето му бяха добавени 30 секунди. Преди надпреварата днес от отбора разговаряха със стюардите, за да поискат преразглеждане на ситуацията. Те обаче прецениха, че решението е било правилно и запазиха резултата. Това обявиха Алфа Ромео с официално съобщение:

„Алфа Ромео Рейсинг ORLEN приема решението на ФИА и стюардите от Гран при на Емилия-Романя да запази първоначалното наказание на Кими Райконен след повторно разглеждане на инцидента. Фокусът на тима в момента е изцяло върху Гран при на Испания.“

Така отборът остава без спечелени точки през настоящия сезон. Днес Кими отпадна от състезанието на Алгарве в началото на втората обиколка. Това стана след контакт между него и съотборникът му, Антонио Джовинаци. Райконен загуби предното си крило, а отпадането му довете и до излизането на кола за сигурност. Антонио пък завърши 12-ти, от която позиция и стартира.