Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алфа Таури обявява новото си име съвсем скоро?

Алфа Таури обявява новото си име съвсем скоро?

1065
0
Алфа Таури АТ04
снимка, Георги Тодоров/Lapbg

Алфа Таури може да обяви новото си име съвсем скоро. Отборът от Фаенца вече финализира плановете си да премине към друга идентичност. Очакванията са в новото наименование да бъдат включени два американски спонсора.

В края на юни д-р Хелмут Марко потвърди, че Алфа Таури променя името си от началото на следващата година. Австриецът обаче така и не разкри как точно ще се казва младежкия отбор на Ред Бул

Първоначално младежкият тим на Ред Бул се казваше Торо Росо. През 2020-та австрийската компания реши да ребрандира тима като Алфа Таури. Целта на тази промяна бе свързана с повишаване на продажбите на модната линия на Ред Бул. За съжаление, това така и не повиши достатъчно популярността на марката. Отборът от Фаенца планира да се откаже от сегашното си име и да го замени с друго.

В началото на август се появи информация, че Hugo Boss може да стане титулярен спонсор на Алфа Таури. Според слуховете, екипът вероятно е щял да носи името „Boss GP“ или „Boss Orange“. После обаче стана ясно, че Ред Бул няма да сключва сделка с германската модна къща. По-късно пък се появиха слухове, че отборът може да бъде спонсориран от Адидас, което обаче отново не се случи.

Вместо да се обвързва с името на някой спонсор, тимът от Фаенца може се върне към по-нормално име както бе случаят с Торо Росо. Един от вариантите за ново наименование е „Рейсинг Булс“.

По време на уикенда за Гран при на Лас Вегас главният изпълнителен директор на отбора Петер Байер и неговите колеги от Фаенца финализираха плановете за това как да включат имената на два нови американски спонсора в официалното наименование на тима. Австриецът обяви както и как и кога ще бъде пуснат новият облик на отбора. Срокът за това нещо е до публикуването на официалния списък на ФИА в началото на следващия месец.

„Идентичността ще бъде обща. Тя е такава, каквато би била на Торо Росо и отново трябва се доближава до семейството на Ред Бул. Всичко ще стане ясно едва след като се постигне съгласие относно правата за имената на нашите партньори“, сподели Байер.

„Ще променим името на компанията, ще променим идентичността, логото и всичко друго. Това ще бъде едно пълно обновяване и ребрандиране. Акционерите вече решиха какво да бъде името отбора и неговата идентичност. Аз обаче трябва да нося това нещо със себе си, без да мога да го споделя публично, което е много трудно“, добави CEO-то на Алфа Таури.

Байер заяви, че популярността на отбора в САЩ е подпомогната от присъствието на Даниел Рикиардо. Тя е изиграла важна роля за привличането на нови американски спонсори

„Намираме се на добра траектория. И тъй като в момента имаме толкова добра популярност в САЩ, намерихме тези две компании, които много ни харесват“, продължи главният изпълнителен директор на Алфа Таури.

„Имахме много, много добра среща с тези големи нови партньори. Те се разбраха много добре помежду си и сякаш се обединиха веднага в едно цяло.“

„Говорихме за това кога да обявим ново име? Какво ще направим? И казахме: Вижте, това е нещо, което обикновено се случва когато имаме формуляр за участие на ФИА и презентация на разцветките.“

„Новите спонсори имаха доста идеи. След това започнаха да ги обсъждат толкова много, че всъщност се уплаших! Те имат няколко много големи идеи и мислят мащабно. Това е много повее от това, което вероятно бихме се осмелили да направим“, завърши Петер Байер.

Алфа Таури няма да е единственият отбор, който ще промени наименованието си догодина. Такъв е случаят и със Заубер. Отборът от Хинвил се връща към оригиналното си име, което носеше преди сезон 2019. Пред последните 5 години екипът носеше името на Алфа Ромео заради комерсиални причини. Партньорството между двете компании приключва този уикенд.

Управляващият директор на Заубер Алесандро Алуни Брави разкри кога ще се случи промяната на името на швейцарския тим.

„Пет минути след като ФИА публикува списъка на участниците! Всичките ни отчети бяха готови от 2 ноември“, обяви Брави. „Разбира се, не искаме да изпреварваме нищо, но сме готови да обявим името на отбора и името на шасито.

„Разбира се, имаме съществуващи партньори и се опитваме също така да разширим периметъра на спонсорските договори. Мисля, че намерихме добър начин да направим това. Догодина няма да има само един титулярен партньор. Мисля, че ще има изненади, особено за името на шасито“, добави управляващият директор на Заубер.