Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алфа Таури потвърди официално Гасли за сезон 2021

Алфа Таури потвърди официално Гасли за сезон 2021

946
0

Тимът на Алфа Таури потвърди официално, че Пиер Гасли ще кара за отбора през сезон 2021. Самият пилот заяви, че е много щастлив от оставането си в екипа от Фаенца.

24-годишният французин стана част от отбора през 2017 г. За сезон 2019 отиде в Ред Бул, но се върна в по-малкия екип в средата на състезателната година. Пиер взе първите си подиум и победа с тима.

„Невероятно щастлив съм да продължа с Алфа Таури още един сезон!“, коментира Гасли

„Настоящата година върви много добре и сме на път да запишем най-успешния сезон в историята си. Чувствам, че имаме много силна връзка. Възползвахме се от всяка възможност, която ни се предостави. Спечелването на първата ми победа бе изключителен, специален момент. Гордея се, че донесох втори успех на екипа. Ще дам максимума от себе си, за са върви тимът напред.“

Шефът на Алфа Таури Франц Тост заяви, че се надява Гасли да остане в семейството на Ред Бул още дълго време.

„От връщането си през миналата година той постоянно има невероятно добри представяния. Доказа колко е конкурентоспособен, извличайки потенциала на колата и давайки ценна обратна информация на инженерите си. Много е силен, винаги мотивиран и когато си постави цел, дава всичко от себе си, за да я постигне“, допълни Тост.