Начало Избрани Алфа Таури представи цветовата схема на болида AT04

Алфа Таури представи цветовата схема на болида AT04

1245
0
Алфа Таури АТ04
снимка, Ред Бул Контент Пуул

Алфа Таури представи цветовата схема на болида за сезон 2023 АТ04. Това се случи снощи по време на седмицата на модата на Ню Йорк. Екипът от Фаенца реши да използва малко по-различно оцветяване в сравнение с предишните няколко сезона.

Алфа Таури показа новите си цветове по време на специално събитие, организирано в центъра „Линкълн“ по време на Седмицата на модата в Ню Йорк. Това ще бъде осемнадесета кампания в F1 за базирания във Фаенца отбор и четвърта откакто носи името на модния бранд на Ред Бул.

В тазгодишната разцветка има традиционните за тима тъмносиньо и бяло. Към тях е добавено малко червено, което се вижда ясно върху задното крило, ореола, огледалата и страничните обтекатели. Причината за това е новият спонсорски договор с PKN Orlen. Полската петролна компания работеше заедно със Заубер/Алфа Ромео през последните три сезона, преди да започне да си партнира с Алфа Таури.

В края на миналата седмица Ред Бул също представи разцветката на новия си автомобил в Ню Йорк. Тимът от Милтън Кийнс обяви и бъдещото си партньорство с Форд. Сега Алфа Таури последва примера на големия брат. Отборът се възползва се от Седмицата на модата в Голямата ябълка и показа както новата си линия дрехи, както и цветовата схема на АТ04.

„Както знаем, през последните няколко години популярността на F1 в САЩ нарасна значително благодарение на Нетфликс и социалните медии“, сподели шефът на Алфа Таури Франц Тост.

„Затова е изключително важно да продължим да се развиваме на този пазар. Радвам, че успяхме да представим ливреята си за 2023 г. днес тук, в Ню Йорк. По този начин успяхме да покажем признателността си към американската публика.“

Алфа Таури ще се стреми да направи сериозна крачка напред през сезон 2023. Базираният във Фаенца отбор на девето място в шампионата на конструкторите през сезон 2022. За съжаление екипът не успя да разтълкува добре новият набор от технически правила и бе сериозно засегнат от подскачането. Освен това италианците се сблъскаха с със сериозно проблеми с надеждността, както и липса на каквото и да е постоянство.

Алфа Таури ще изпробва AT04 в началото на следващата седмица на пистата Мизано. Това ще бъде първи тест на Юки Цунода и Ник де Врис с новия болид на тима.