Начало Избрани Алфа Таури запали за първи път AT04

Алфа Таури запали за първи път AT04

587
0
Алфа Таури
Алфа Таури; снимка Ред Бул Контент Пуул

Алфа Таури запали болида AT04. Вчера базираният във Фаенца отбор публикува видео в социалната мрежа Туитър. В него служители на Алфа Таури и Хонда наблюдаваха как автомобилът за сезон 2023 бива стартиран за първи път.

Алфа Таури AT04 ще използва двигател, който идва от Ред Бул Пауъртрейнс. Въпреки това Хонда остава основен технически партньор на двата тима. Името на японския производител дори присъства в стартовия списък на участниците през сезон 2023 [Honda RBPT]. Това обяснява защо във видеото се виждат служители на Хонда.

Алфа Таури не разкрива кой знае какви детайли от AT04. Отборът от Фаенца ще представи новата си разцветка на 11 февруари. Шефът на Алфа Таури Франц Тост обясни, че причината представянето да е в Ню Йорк заради Седмицата на модата. Не трябва да се забравя, че Алфа Таури е моден бранд на австрийската компания за енергийни напитки. Очаква се истинската версия на болида да бъде показана по време на изпитанията в Бахрейн от 23 до 25 февруари.

AT04 ще бъде четвъртият автомобил откакто екипът бе ребрандиран през 2020 г. Тази година тимът от Фаенца ще разчита на Юки Цунода и Ник де Врис. Японецът ще започне третата си кампания в F1 и ще опита да бъде редовен претендент а точки. В същото време нидерландският му колега ще започне първият си пълен сезон в световния шампионат. Преди това той записа едно участие за Уилямс в Гран при на Италия. 27-годишният състезател има сериозни постижения зад гърба си, включително титли във Формула 2 и Формула Е. Де Врис също така е сънародник и приятел на Макс Верстапен.

„Ник е малко по-възрастен и е натрупал много опит в други шампионати“, каза Верстапен.

„Може би ще му се наложи да свикне малко с F1 в началото. Разбира се, това се случва на всички. Но той все пак знае отлично как да се справи със състезателен автомобил.“

„Ник също така усеща доста добре автомобила. Алфа Таури се нуждае точно от това. В края на миналата година те загубиха Пиер Гасли. Именно заради това отново  се нуждаят от състезател с опит, дори и да не е в F1. Надявам се Ник да се качи в автомобила и скоро да поведе Алфа Таури в правилната посока“, добави пилотът на Ред Бул.

Наскоро Цунода и Де Врис участваха в първия си съвместен подкаст. Двамата също така направиха тестове с по-стар автомобил на пистата Имола.