Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алгерсуари бесен на Сена, бразилецът се извини за новобранската грешка

Алгерсуари бесен на Сена, бразилецът се извини за новобранската грешка

52
0
Бруно Сена

Хайме Алгерсуари бе крайно ядосан на Бруно Сена, заради когото отпадна веднага след старта на Гран при на Белгия. Испанецът постигна вчера най-доброто класиране на грида в кариерата си, но след изгасването на светофарите на пистата Спа-Франкоршамп се озова в ситуация, вследствие на която претърпя удар и директно се прибра в бокса.

Не искам да говоря лошо за който и да е от останалите пилоти, тъй като това не е в стила ми, но мисля, че ситуацията бе ясна за всички. Озовах се по средата на пистата – Сена беше от вътрешната страна, а Фернандо – от външната. Сена тотално изтърва точката на спиране и ме блъсна, избутвайки ме на пътя на Ферари-то – бе обяснението на състезателя на Торо Росо.

Младият испанец опита да намери положителното в уикенда, отбелязвайки, че шестото място на грида бе повече от добре и даваше реален шанс да се спечелят точки. Съотборникът му Себастиен Буеми също нямаше никакъв късмет – той пък бе ударен от Серхио Перес. Теорията на пилота на Заубер гласеше, че швейцарецът е променил траекторията си на движение.

Същевременно Бруно Сена съсипа доброто впечатление от вчера, когато в падока представянето му в квалификацията бе сред основните теми за разговор.

Не прецених правилно къде трябва да спра, но никога не бях карал през първия завой с пълен догоре с гориво автомобил – каза бразилецът. – Наистина съжалявам, че съсипах състезанието на Хайме, но просто нямаше как да го избегна. Според мен случилото се се дължи на недобра преценка и липса на опит, след като толкова време не съм карал. Трябваше да съм по-внимателен – допълни Бруно.

Оправданието с липса на опит обаче звучи доста несериозно от страна на пилота, заел мястото на Ник Хайдфелд в Рено, тъй като винаги е твърдял, че е готов да се състезава във Формула 1. Той ще има шанс да постигне нещо повече след две седмици на Монца и заяви, че няма търпение за уикенда на легендарното италианско трасе.