Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алгерсуари: Фетел има повече да губи от Алонсо

Алгерсуари: Фетел има повече да губи от Алонсо

24
0
Хайме Алгерсуари

Хайме Алгерсуари вярва, че неговият сънародник Фернандо Алонсо продължава да има много добри шансове за спечелването на титлата при пилотите през тази година. Бившият пилот на Торо Росо вижда интересни аспекти, които биха могли да позволят на пилота на Ферари да победи своя съперник, въпреки по-лошата си кола.

„Ако Фетел не бе имал този проблем в квалификацията, щеше да се види ясно, че дори и стартирайки от трета позиция, за него щеше да е много трудно да победи Хамилтън“, обясни той в своята колонка за ВВС. „Като чисто темпо той изглеждаше недостижим. След отпадането му може би щеше да спечели, но за първи път от доста състезания насам Ред Бул изглежда не притежаваха най-бързата кола.

Във Ферари пък за пореден път не допуснаха никаква грешка. Имаха чудесна стратегия и на Алонсо още един път се отдаде, да постигне най-добрия възможен резултат. Всички знаят, че той не кара най-добрата кола. Той се възползва от наказанието на Фетел и е невероятно, че те продължават без грешка, въпреки че ситуацията за тях не е лесна.

Ако единият от двамата направи грешка в предстоящите две състезания, а другия не, всичко свършва. Всичко е възможно. Просто трябва да се завършва без да се допускат грешки и да се взимат максимален брой точки.

Ясно е, че Фетел има повече да губи от Алонсо, защото той води и има по-бързата кола. Не би трябвало да изпусне титлата, но всичко може да се случи. Алонсо от своя страна може само да спечели, защото в момента изглежда че няма да успее.“