Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алгерсуари: Формула 1 се превърна в търг

Алгерсуари: Формула 1 се превърна в търг

45
0
Хайме Алгерсуари

Бившият пилот от Формула 1 Хайме Алгерсуари заяви, че Формула 1 се е превърнала в търг. Той бе особено разочарован, след като името му бе свързвано с някои от отборите в Гран при, но в крайна сметка остана без място и за шампионата през 2013 г.

Бившият състезател на Торо Росо бе спряган най-упорито за Форс Индия, но заяви, че надеждите му са угаснали.

Никога не съм си представял, че след непонятното решение на Ред Бул да не разчитат на мен през 2012 г., след като направих най-добрия сезон в F1 кариерата си (през 2011-а), ще ми се наложи да се боря толкова много извън пистата. Накрая приех, че и през 2013-а няма да съм във Формула 1 – заяви Алгерсуари. – Уверявам всички, че през по-голямата част от сезон 2012 г. бях уверен, че позицията ми е сигурно, при това в отбор, който по принцип печели точки. Така ми казваха от там и им вярвах. Заради това си убеждение подминах възможности в други шампионати. После ми бяха посочени причини (за това, че не получих мястото), които би трябвало да приема, но не искам. Формула 1 се превърна в търг – бе горчивото заключение на пилота.

Испанецът бе кандидат за мястото в BMW в немския шампионат за туристически автомобили (DTM), където в крайна сметка се озова Тимо Глок, след като напусна Маруся по взаимно съгласие. Алгерсуари ще работи с Пирели като тест пилот през 2013 г. и се надява на шанс да се върне като титуляр в F1 през 2014-а.

На въпроса дали Гран при кариерата му е приключила на едва 22-годишна възраст, Хайме убедено отговаря, че въпреки всичко не вярво в това:

– Ще продължа да работя в F1 с Пирели и ще покрия повече километри от който и да е трети пилот в спорта. Знам на колко години съм, какви са постиженията ми и съм убеден, че заслужавам добър F1 болид. И ще продължа да се боря за такъв.