Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алгерсуари и Ди Граси ще са тест пилоти на Пирели този сезон

Алгерсуари и Ди Граси ще са тест пилоти на Пирели този сезон

42
0
Лукас ди Граси

Хайме Алгерсуари и Лукас ди Граси ще са тест пилоти на Пирели през 2012 г., съобщиха официално от компанията.

Фирмата за първи път ще има двама състезатели, които ще изпитват гумите й, след като бразилецът самостоятелно изпълняваше тази задача през 2011 г. Идването на Алгерсуари ще помогне, тъй като той пък е запознат с последните тайни в управлението на съвременните болиди, макар че загуби титулярното си място в Торо Росо.

Автомобилът, с който ще се правят тестовете, също е нов – Рено R30 от 2010 г. Самите тренировки ще са четири на брой и ще проведат на Херес, Спа, Монца и Каталуния. Основната работа ще е за гумите през 2013 г., както и по смеси за втората част от сезон 2012 г.

Наистина съм много щастлив от тази фантастична възможност – коментира Алгерсуари, който освен това се присъедини към коментаторския екип на ВВС. – Преди седмица навърших 22 години и Пирели ми направиха възможно най-добрия подарък. Нямам търпение да започна тази толкова важна работа с тях.

27-годишният Ди Граси изрази удовлетворение, че ще продължи да се труди заедно с Пирели след успешния им сезон 2011 г.

Двама изключително бързи и талантливи състезатели ще ни помагат тази година. Лукас ще продължи работата от миналия сезон, а Хайме ще допринесе с опита си от последните три сезона – заяви моторспорт директорът на Пирели Пол Хембри. – Те ще се трудят по всичките ни програми, включително за GP2 и на симулатора.