Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алгерсуари и Сутил щастливи от класирането си в точките

Алгерсуари и Сутил щастливи от класирането си в точките

32
0
Хайме Алгерсуари

Много щастливи бяха от осмото и деветото си място в Гран при на Европа пилотите на Торо Росо и Форс Индия Хайме Алгерсуари и Адриан Сутил.

Младият испанец направи едно от най-добрите състезания в кариерата си, след като вчера се нареди едва 18-ти на стартовата решетка и не прескочи дори Q1.

Определено си струваше да се съсредоточа върху настройките за надпреварата. Състезанието бе фантастично и искам да благодаря на механиците си, работили толкова упорито по автомобила ми след проблемите в петъчните тренировки. Днешният резултат е прекрасна награда за тях и съм щастлив, че го постигнах – коментира Алгерсуари.

Той призна, че все още не може да извлече максимума от гумите си в квалификация, но в състезателно темпо се справя далеч по-добре с тях.

Успях да карам с постоянна скорост през почти целия следобед, а този сезон това ми се случва за първи път. И освен че поведението с гумите бе на ниво, новите компоненти определено допринесоха за представянето ни – допълни пилотът.

Сутил също изрази удовлетворение от постигнатото, след като на старта задмина Ник Хайдфелд (Рено), а след това успя да държи темпото на Михаел Шумахер (Мерцедес) в началото на надпреварата.

– Постарах се, но нямаше как да го изпреваря. В средата на дистанцията се озовах на чиста писта и с чудесно темпо вървях осми. След последния си бокс излязох зад Алгерсуари, който бе на два пита. Пробвах се, но днес DRS-зоните не улесняваха особено задминаванията и трябваше да се задоволя с девето място – коментира германецът.

Съотборникът му Пол ди Реста обаче остана недоволен от стратегията си, защото останал на пистата прекалено дълго с износени гуми преди първата си смяна. Същото стана и преди третото спиране, а загубата в обиколка се равнява на 2-2,5 сек – в средата на колоната това означава загуба на много места. В крайна сметка британецът бе 14-и на финала.