Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алгерсуари критикува Ред Бул за преподписването на договора на Уебър

Алгерсуари критикува Ред Бул за преподписването на договора на Уебър

23
0
Торо Росо,Хайме Алгерсуари

Мястото на Хайме Алгерсуари в екипа на Торо Росо преди домашното му състезание във Валенсия бе заплашено. След него обаче испанецът направи няколко силни състезания и с редовно влизане в точките (пет пъти от последните седем състезания) се опита да се препоръча за място в по-силен тим. Разбира се най-близкият до него е Ред Бул. Доктор Хелмут Марко определи представянето му като „сензационно“ и това даде надежди на Алгерсуари, че може да му бъде гласувано доверие, да кара до световния шампион Себастиян Фетел.

За негово огромно съжаление обаче, договорът на Марк Уебър с Ред Бул бе продължен. Дали това го е разачаровало? „Напълно„, отговаря на същия въпрос Алгерсуари пред испанското радио „Cadena SER“.

Ако на всяко състезание аз бях със половин секунда зад съотборника си, отдавна щях да съм история„, обяснява Алгерсуари. „Разбира се, че искам да премина в по-силен отбор, който да е способен да се бори за победи. Чувствам се много добре в екипа на Торо Росо и съм много щастлив, че успях да дебютирам едва на 19 години във Формула 1. Но искам да печеля състезания.“

Вместо това сега Алгерсуари ще трябва да се доказва до края на сезона, за да убеди шефовете си, че има място в отбора. Защото протежетата на Ред Бул и Рено, Даниел Рикиардо и Жан-Ерик Верне вече са се прицелили в неговия кокпит.