Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алгерсуари предпочита да е трети пилот вместо място в Торо Росо

Алгерсуари предпочита да е трети пилот вместо място в Торо Росо

31
0
Хайме Алгерсуари

Испанецът Хайме Алгерсуари явно ще се задоволи с ролята на трети пилот в някой отбор след като отхвърли възможността да се състезава за екипа на HRT през новия сезон. Според него подобна стъпка би била „крачка назад в кариерата“. Според слуховете той ще се опита да си намери място в екипа на Уилямс, където за втората кола на отбора се борят Бруно Сена, Рубенс Барикело и Адриян Сутил. При невъзможност да се състезава за тима на сър Франк, испанецът смята да си потърси работа като трети пилот в екип от челото на класирането, за да може през следващата година евентуално да се завърне във Формула 1.

Според испанският АС през този уикенд Алгерсуари твърдо е отхвърлил възможността да се състезава за Испания Рейсинг, въпреки желанието на собствениците от Thesan Capital да направят испански национален отбор. Въпреки че спечели 26 точки през миналия сезон и направи добро впечатление, испанският пилот бе освободен от тима на Торо Росо. Неговият съотборник от миналата година Себастиен Буеми, който също бе освободен, остана трети пилот на Ред Бул и Торо Росо, с надеждата да се докаже и да замени Марк Уебър през следващата година. Така Алгерсуари остана на сухо.

Според изказване на д-р Хелмут Марко, въпреки освобождаването на двамата пилоти, те са състезатели с бъдеще, заслужаващи да карат във Формула 1, въпреки освобождаването им.

„Отборът на Торо Росо бе създаден, за да дава шанс на млади състезатели“, обяснява Марко. „Буеми и Алгерсуари имаха три години, за да се развият. И двамата заслужават място във Формула 1, но не виждаме възможност те да се развиват нагоре. Ние се нуждаем от победители.“

От деветте отбора, отбелязали точки през миналата година, само Мерцедес и Форс Индия са останали без трети пилот за момента. Въпреки това се смята, че резервният пилот на Ферари, Жул Бианки, ще заеме мястото във Форс Индия. Според АС Алгерсуари се цели в отбора на Мерцедес, като друга възможност той вижда в Макларън, въпреки че те разполагат с двама тест пилоти в лицето на Оливър Търви и Гари Пафет.