Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алгерсуари смята, че е по-добър от Буеми

Алгерсуари смята, че е по-добър от Буеми

51
0
Хайме Алгерсуари

Хайме Алгерсуари заяви, че се смята за цялостно по-завършен пилот от съотборника си Себастиен Буеми в момента. Пилотът на Торо Росо също така смята, че е нереалистично да се смята, че тимът може да се бори за място на подиума този сезон.

При предсезонните тестове тази година определено се забелязва напредък при второстепенния тим на Ред Бул, но въпреки това Алгерсуари остава реалист.

„Тази кола е първата, която Торо Росо разработва самостоятелно и без да разчита на Ред Бул. Истината е, че нещата се развиват добре, мисля че дори по-добре от миналата година, но все още не знаем истинския си потенциал. Колата изглежда бърза, но няма да разберем колко точно, докато не отидем в Австралия.

Да се борим за подиум би било сбъдната мечта, но реалистичната ни цел не са Ферари, Ред Бул, Мерцедес или Макларън. Няма как да се съревноваваме с тях нито като бюджет, нито по който и да е друг показател.  Тимовете, които искаме да изпреварим, са Форс Индия, Заубер и може би Уилямс. Това ще бъде достатъчно удовлетворяващо за нас.

Иначе аз смятам, че за момента съм пред Буеми. Той има страхотен талант и може да прави по-бързи обиколки от мен, но има много неща, които трябва да се съчетаят – издържливост, зрялост, психическа стабилност, ритъм…затова като цяло, смятам, че съм пред него“, обясни Алгерсуари пред вестник El Mundo.