Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алгерсуари сравни Ред Бул с Барселона, а Ферари с Реал Мадрид

Алгерсуари сравни Ред Бул с Барселона, а Ферари с Реал Мадрид

44
0
Гран при на Япония,Хайме Алгерсуари

Хайме Алгерсуари не се притеснява от факта, че идването на Даниел Рикиардо в тима на Торо Росо може и да застраши позицията му в отбора през 2012-та година или може би дори още през тази.

Рикиардо е кадър на пилотската програма на Ред Бул и бе подпомогнат лично от съветника на Ред Бул – Хелмут Марко, след като впечатли всички с топ-времената си в първия предсезонен тест миналата година.

„Неговото назначаване е много добро потвърждение за работата, която върши джуниър-отборът на Ред Бул. Без тази програма и отдадеността на Хелмут Марко, и аз самият нямаше да съм във Ф1.

Ред Бул е като Барселона – развиват пилоти от  15-годишна възраст и ги превръщат в шампиони. А Ферари например са повече като Реал Мадрид – купуват най-скъпите играчи на пазара.

Що се отнася до Рикиардо – неговото участие в петъчните тренировки ще бъде страхотен опит за него, защото той ще споделя информация с мен и Себастиен Буеми, а това ще го направи по-добър пилот и сериозен кандидат за титулярно място в Торо Росо в бъдеще„, заяви Алгерсуари в интервю за сайта autohebdo.fr.