Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алгерсуари: Торо Росо не гонят система за обдухване

Алгерсуари: Торо Росо не гонят система за обдухване

28
0

Хайме Алгерсуари разкри, че не трябва да се очаква от отбора на Торо Росо да развива система за обдухване на задното крило. За първи път представена от Макларън, технологията за увеличаване на линейната скорост в последствие бе копирана от няколко отбора, включително Ред Бул.

В момента Торо Росо е осми в шампионата при конструкторите, като според Алгерсуари основни конкуренти на тима са Уилямс и Заубер. Испанецът обаче уточнява, че тимът от Фаенца търси други начини за оптимизиране на представянето си.

Не целим да създадем вариант на системата за обдухване“ – обяснява младият пилот пред F1Pulse.com. „Наистина не съм сигурен. Знам какво можем да направим и какво не можем. Ние сме малък екип …, но мисля, че трябва да поработим повече от другите и едва тогава можем да помислим за вариант на технологията.“

Алгерсуари обаче подчертава, че ако и когато започне развитието на системата за обдухване по-късно този сезон, отборът не трябва да се разсейва от другите области.

Ако погледнете към Ферари, те работят толкова усилено върху системата за обдухване, че сега компенсират в други области, защото прекалено много работиха върху нея“ – допълва испанецът. „Трябва да имаме конкурентен болид със система за обдухване, както е при Макларън – това е добро сравнение. Винаги е трудно да се развиват повече системи.“