Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алгесуари пръв до обяд на Херес

Алгесуари пръв до обяд на Херес

24
0

Хайме Алгерсуари (Торо Росо) оглави класирането през първата половина на третия ден тестове на пистата Херес. Младият испанец даде най-доброто си постижение в малкото време, когато се караше на почти сухо трасе. Около час отборите имаха шанс да направят излизания със сликове преди да завали. Дъждът не бе силен и създаваше и други неприятности за екипите: от една страна не бе достатъчно наводнено за мокри гуми, а от друга – в такива условия и интермедиите щяха да се съсипят много бързо. При това положение на Херес известно време цареше тишина.

Променливите условия не бяха единствената пречка за тимовете – сесията бе спирана на три пъти. Първо десетина минути след старта Педро де ла Роса (BMW Заубер) спря на трасето. По-късно Рубенс Барикело се изпързаля със своя Уилямс FW32 и заседна в зона за сигурност. Същото се случи и с Нико Розберг (Мерцедес), но от тима му обясниха, че причината била проверка на система, изключила двигателя.

Адриан Сутил (Форс Индия) не бе много щастлив от прекъсванията, тъй като имаше планирани по-дълги серии от обиколки, които не успя да осъществи. В същото време обаче немският пилот изрази удовлетворение от поведението на VJM03, като обясни, че колата отговаря добре на промени.

Междувременно Върджин не очакваха да започнат тестове до следобед. Някои части за техния VR-01 все още пристигаха днес по обяд на Херес. Вчера отборът откри проблем с монтирането на предното крило, а липсата на резервни части прекрати тренировките.

Времената:

1. Алгерсуари Торо Росо 1:19.919

2. Де ла Роса BMW Заубер 1:20.736

3. Сутил Форс Индия 1:21.428

4. Маса Ферари 1:21.603

5. Фетел Ред Бул 1:21.783

6. Петров Рено 1:22.000

7. Розберг Мерцедес 1:22.820

8. Барикело Уилямс 1:23.217

9. Хамилтън Макларън 1:23.985