Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алгуерсуари притеснен от физическата си подготовка

Алгуерсуари притеснен от физическата си подготовка

46
0

Хайме Алгуерсуари, най-младият новак във Формула 1, разкри, че най-голямото притеснение пред него за дебютното му състезание този уикенд е физическото му състояние.

„Най-трудното нещо ще бъде подготовката ми“ – каза испанският тийнейджър, който заменя Себастиен Бурде. Алгуерсуари може и да е млад и неопитен, но не е чужд на сериите с болиди.

Той е настоящ шампион в британската Формула 3, а в момента кара в Световните серии на Рено. Именно сериите на Рено са били фундаментален етап в развитието на Роберт Кубица и Себастиан Фетел.

Но по повод на 70-те обиколки край Будапеща той признава: „Състезанието е доста по-дълго, отколкото съм свикнал.“

Но иначе Алгуерсуари не е особено притеснен, като дори е достатъчно зрял да разбере, че макар и Торо Росо да не обещават нищо за следващия сезон, то те му дават възможност за подготовка за 2010 година.

„Знам, че ще ми е трудно да отида там и да имам същата скорост като останалите, но съм спокоен, а и тимът не поставя никакво напрежение върху мен.“

Шефът на тима на Торо Росо, Франц Тост, вярва, че дебютът на Алгуерсуари е пример как ще започват кариерите във Формула 1 вече. Тост е категоричен, че няма никакви опасения по отношение на младия испански пилот.