Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алгуерсуари ще тества Торо Росо в петък

Алгуерсуари ще тества Торо Росо в петък

37
0

Джейми Алгуерсуари ще привиква към Торо Росо с тест на силно изменения STR4 в петък.

Новините бяха разкрити от съотборника на испанския тийнейджър, Себастиен Буеми, въпреки че все още не е потвърдено, че действително Себастиен Бурде ще бъде освободен.

Говори се, че тестът за аеродинамика на Алгуерсуари, който е единственият тип позволени тестове в рамките на сезона, ще се състои на писта в Италия. По принцип подобен род шейкдауни се извършват по права линия.

При посещение на швейцарска писта за картинг тази седмица 20-годишният Буеми каза, че промененият STR4 ще доближи Торо Росо до RB5 на Ред Бул.

„Тогава би трябвало вече да имаме потенциала да печелим между 8-ма и 12-та позиция в квалификациите. Целта ни е да печелим точки“ – каза Буеми.

Швейцарецът подчерта, че освобождаването на Бурде не го е притеснило: „Формула 1 е върхът на моторните спортове. Дори и да си добър пилот в други категории, не е толкова лесно да караш във Формула 1 и да се справяш по същия начин. Всеки си има своите затруднения. Имаме добри отношения с него, но трябва да се концентрирам върху работата си. Всичко друго се опитвам да игнорирам.“