Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алисън: Мерцедес ще има някои нови неща в следващите стартове

Алисън: Мерцедес ще има някои нови неща в следващите стартове

2395
0
Мерцедес
снимка: Мерцедес

Мерцедес ще има някакви новости по болида си въпреки спирането на развойната работа по колата, заяви главният технически директор на тима Джеймс Алисън. Изявлението му бе широко отразено заради казаното от шефа на екипа Тото Волф по време на първия уикенд в Австрия. Той обясни, че работата по F1 W12 спира. Алисън каза в подкаста F1 Nation, че в системата има компоненти, които тепърва ще излизат на писта.

„Имаме приличен брой неща, които ще направят колата ни по-бърза в идващите надпревари“, заяви Алисън

„По принцип не си сигурен в нищо. Опасявам се, че това е съдбата на всеки, който се труди в този бизнес. Постоянно се притесняваш какво правят съперниците и се съсредоточаваш върху собствената си работа.“

Алисън обясни, че казаното от Волф и неговите думи не си противоречат. Според информация, оповестена още при изявлението на шефа на Мерцедес в Гран при, става дума за компоненти, които са преминали етапа на проби в аеродинамичния тунел преди няколко седмици. Алисън потвърди това с обяснението, че в момента вече изпитани неща все още са в системата и не са стигнали до писта.

„Тото всъщност посочи колко сериозна промяна са правилата за догодина. Те изискват огромна част от нашето внимание. Затова и по-голямата част от работата във фабриката е прехвърлен към следващия сезон. Но това не означава, че няма неща по веригата отпреди смяната на фокуса. Не всичко е и в Бракли, има някои неща за задвижващата система.“

„Става въпрос за аеродинамични компоненти и малко задвижваща система. Плюс няколко неща, които не са съвсем доизчистени, както би ни се искало, но все още имаме възможност да поправим този сезон. Тази работа продължава“, допълни Алисън.