Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алисън щастлив, че колите на Лотус са с постоянно представяне

Алисън щастлив, че колите на Лотус са с постоянно представяне

42
0
Кими Райконен,Ромейн Грожан

Техническият директор на Лотус Джеймс Алисън се чувства наистина оптимистично настроен броени дни преди началото на уикенда за Гран при на Монако след последните две силни представяния на отбора си. Вярата му в екипа е толкова силна понастоящем, че доброто усещане не се простира само до следващата надпревара, а и върху останалата част от сезон 2012 г.

Щастлив съм, че не сме изпитали – до момента поне – промените във формата, повлияли на множество екипи тази година. С оглед на отличните резултати в Барселона и Бахрейн не би трябвало да изразявам разочарование, че все още не сме взели победа! Но се надяваме и това да се случи в най-скоро време – обясни Алисън.

Той не можа да определи точната причина, поради която темпото на пистата Каталуния бе недостатъчно за победата.

Това е невъзможен за отговор въпрос. Единственото сигурно нещо е, че бяхме доста бързи в Барселона, но не достатъчно, за да спечелим – продължи техническият шеф. – За Монако ще имаме по-голямо задно крило, тъй като там се иска повече аеропритискане откъдето и да било другаде. Промени ще има около кутиите за радиаторите и в задната част. Освен това ще трябва да направим модификации на окачването, нужни за преминаването на Льовс и Раскас. Управлението в колата на Кими Райконен също ще е още една стъпка напред.

Миналогодишният болид на тима не бе особено добър в бавните завои и е интересно какво са направили в тази посока Лотус, за да се справят с предизвикателството.

В Барселона бяхме наистина силни в първите два сектора и не чак толкова в третия – по-бавната част. В ретроспекция най-малко впечатляващи бяхме в Китай, където по-голяма част от трасето се преминава с по-ниска скорост. Затова не е леко да преценим каква ще е ситуацията в Монако. Но пък там пистата е толкова необикновена, че всичко досега не може да се използва като достоверен източник за прогнози. Освен това уменията на пилота са от изключително значение там, а ние сме късметлии, защото разполагаме с двама страхотни състезатели – заяви Алисън.