Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алисън: Във Фетел виждам лидерските качества на Шумахер

Алисън: Във Фетел виждам лидерските качества на Шумахер

47
0

Техническият директор на Ферари Джеймс Алисън заяви, че сегашният пилот на Скудерията Себастиан Фетел му напомня на младия Михаел Шумахер. Себастиан дойде в Скудерията от началото на този сезон, като вече успя да запише две победи в Малайзия и Унгария. Така той върви уверено по стъпките на Шуми, който в първия си сезон с Ферари през 1996 г. записа 3 победи.

„Себастиан е истински лидер на отбора, напомня ми за младия Михаел Шумахер, заяви Алисън. – Работил съм 5 години с Михаел и мога да преценя това. В началото Михаел беше леко срамежлив, притесняваше се да не изтърси някоя глупост. Фетел се отнася с лека ирония към себе си, винаги е готов да се пошегува със самия себе си. И двамата обаче имат фантастична увереност в собствените си сили и работят неуморимо докато не постигнат резултатите, които преследват.”

„Михаел ценеше приноса на всеки един от служителите на Ферари и обичаше да им го казва, а Фетел работи превъзходно с по-младите ни инженери, държи се естествено, всеки може да общува с него, достъпен е. Той прави същото – уверява всеки човек, че приносът му е важен за успехите на тима, а това е много мотивиращо. В Себастиан виждам същите лидерски качества като у Михаел. Преди време всички в тима се възхищаваха на Шумахер, сега Фетел успя да съживи онзи дух в тима, който ни съпътстваше, когато бяхме №1.”