Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Шумахер няма какво да доказва

Алонсо: Шумахер няма какво да доказва

52
0
2011,Гран при на Корея,Мерцедес,Нико Розберг,Фелипе Маса,Ферари,Фернандо Алонсо

Успехите на Михаел Шумахер, дори след последните две „постни“ години остават незабравими. Особено периода между 2000 и 2004 г. като цяло формира съвременната Формула 1. Царуването на Шумахер и Ферари бе прекъснато до голяма степен изкуствено от ФИА с промяната на правилата за гумите, но Фернандо Алонсо и екипът на Рено бяха на практика пилотът и отборът свалилил предшествениците си от върха. Благодарение на гумите на Мишлен, Рено и Алонсо имаха явно предимство срещу Ферари, който останаха единственият топ тим на Бриджстоун. В следващата 2006 г. ситуацията се повтори. Въпреки това интригата се задържа до предпоследното състезание в Япония, когато след повреда в двигателя Шумахер отпадна. Испанецът защити титлата си, а неговият опонент приключи в този момент кариерата си във Формула 1.

След завръщането на германеца през 2010 г. Алонсо винаги се изказва позитивно за Шумахер. Въпреки че вече рядко се стига до двубои между двамата се вижда, че между тях цари сериозен респект.

„Той винаги ще си остане голям шампион за нас и ние ще продължим да го уважаваме, защото той е човекът спечелил седем титли“, обяснява Алонсо пред TotalRace.com. „Той няма какво повече да доказва и винаги е бил много бърз на пистата.

Всички знаем, че във Формула 1 колата е от решаващо значение. Също така знаем, че в последните две години Мерцедес не притежаваха най-добрата кола. Но съм убеден, че Шумахер, а също така и Розберг биха печелили състезания, ако имаха конкурентноспособна кола. Със сигурност те заслужават уважение.“