Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: 23 последователни класирания в точките не се постигат случайно

Алонсо: 23 последователни класирания в точките не се постигат случайно

27
0
Фернандо Алонсо

С пето и девето място приключи Гран при на Унгария за отбора на Ферари. Навръх рождения си ден Фернандо Алонсо не бе разочарован, че днес не се качи на подиума. Всъщност той заяви, че е наистина щастлив от развитието на събитията и от факта, че е увеличил аванса си в генералното класиране при пилотите.

Знаехме, че уикендът ни няма да е лек, тъй като не сме достатъчно бързи, но въпреки всичко успях да увелича преднината си спрямо Марк Уебър. Затова и всичко е наред по отношение на шампионата. Люис Хамилтън бе недостижим тези дни, но не загубихме прекалено много спрямо Ред Бул и Себастиан Фетел. Вярно е, че загубих време зад Перес, но Райконен вероятно така или иначе щеше да ни изпревари. Сега трябва да направим достатъчно голяма стъпка напред, за да поддържаме аванса си. Намираме се в настоящата си позиция, тъй като извлякохме максимума от всичко и заради отличната си издръжливост: 23 последователни класирания в точките не се постигат случайно. Сега искам малко да си почина и да отида на Спа в перфектна форма – коментира Алонсо.

Маса от своя страна заяви, че за неговото състезание е било съсипано от старта, когато е превъртял колелата на автомобила си.

Може би съединителят бе прегрял. Това обаче ми коства две места, които така и не си върнах. Изпреварванията са наистина трудни на това трасе, макар че в определени моменти вървях по-силно от Уебър и Сена. Поне взех някакви точки. Първата част от сезона определено не бе добра за мен, но съм убеден, че втората ще е различна – заяви бразилецът.