Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо се объркал в Монте Карло: 50 обиколки карах, мислейки, че съм...

Алонсо се объркал в Монте Карло: 50 обиколки карах, мислейки, че съм десети

3922
0
Фернандо Алонсо, Астън Мартин F1
снимка: Астън Мартин

В продължение на 50 обиколки по време на Гран при на Монако Фернандо Алонсо мислел, че е десети в колоната и се бори да вземе последната точка за тима си Астън Мартин. Двукратният световен шампион разказа за объркването след финала в княжеството и как е стигнал до погрешното заключение.

„Обърках се, когато отворихме някаква разлика и Ланс [Строл] бе пред мен след питовете. Казаха ми: „Добре, подсигурихме десетото място“. Работехме изцяло за последната точка. След това Ланс спука гума“, обясни Алонсо.

„Казах си: „А, сега цялата отговорност лежи на моите рамене и с много стари гуми трябва да взема тази точка“. 50 обиколки карах, мислейки, че съм десети. След като пресякох финала ми казаха, че съм 11-ти. Целият стрес за нищо. Но пък (объркването) ме поддържаше“, сподели още Алонсо

„Не знам как точно стана. При показването на червения флаг Ланс бе десети, а аз 12-ти. В някакъв момент върнаха [Карлос] Сайнц трети на старта. Отидохме 12-ти и 14-ти, а трябваше да сме 13-ти и 14-ти. Ланс беше пред Даниел [Рикиардо], където не трябваше да е. Не знам от кое място стартирах, както после не бях наясно на коя позиция карах“, допълни Алонсо, цитиран от Аутоспорт.

„Единственото интересно нещо в Монако пък са спиранията в бокса. При червено знаме сменяш гуми и караш до финала. Ако премахнеш единственото вълнуващо нещо, то надпреварата се скапва напълно. Може би това е повод за подновяване на разговора дали при спиране на състезание да не се сменят гуми, защото в определени случаи страда състезанието“, каза още Алонсо.

Испанският пилот на Астън Мартин каза също така, че отборът му няма достатъчно скорост в момента, но му липсва и късмет на пистата. Последните новости на екипа за AMR24 като че ли не работят съвсем както се очакваше. Уикендът на Имола също не бе лек за тима от Силвърстоун, чийто амбиции са сериозни и добре известни.