Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Адът щеше да ни се стовари на главите, ако ни се...

Алонсо: Адът щеше да ни се стовари на главите, ако ни се бе случило станалото с Ред Бул

39
0
Фернандо Алонсо

Ферари не направиха най-добрата серия тестове тази зима и признаха на финала, че не са доволни от представянето на новия F2012 в тренировките. Пилотите Фернандо Алонсо и Фелипе Маса се присъединиха към екипа в Маранело директно след изпитанията, за да анализират заедно данните и да търсят решения за подобряване поведението на колата. Вчера следобед целият тим бе събран и шефът Стефано Доменикали разясни ситуацията на колегите си.

Очевидно е, че не сме щастливи – тестовете не протекоха според целите ни, но да не забравяме, че шампионатът все още не е стартирал. Сега сме едва в началото и ни предстои много дълъг сезон. Наясно сме, че има области, в които трябва да работим сериозно като издръжливостта и представянето, но очаквам страхотни реакции от вас и желание да покажем кои сме – заяви той.

Алонсо благодари на всички за свършената работа. Двукратният световен шампион допълни, че новият автомобил има някои по-трудни за разбиране характеристики, както и че в момента Ферари не са в желаната позиция.

– Всички обаче сме преживели много сезони във Формула 1 и знаем прекрасно, че до Австралия всъщност нямаме реална представа по отношение на съперниците. Много се говори, обсъждат се идеи, но реално никой не знае истината. Ред Бул например са смятани от мнозина за фаворит, но направиха само няколко обиколки през последния ден на тестовете и бяха последни. Адът щеше да се стовари на главите ни, ако нещо подобно се бе случило с нас, а при тях изобщо не се получи така – каза още испанецът.

Фернандо продължи с твърдението, че сега всички повече от всякога трябва да работят в посока подобряване:

– Обединени сме и даваме максимума от себе си, защото всички желаем едно и също нещо. Затова и искам само да припомня, че преди две години на последния тест в Барселона бяхме пети – зад Ред Бул, Макларън, Заубер и Форс Индия, а две седмици по-късно взехме двойна победа в Бахрейн. Дори при това положение важното е не да си пръв в стартовата надпревара, а през ноември, в края на шампионата…

Днес Алонсо и Маса имат промоционалния събития в Маранело, а президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло ще представи F12 Берлинета на автомобилния салон в Женева.