Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Ако Ферари спечели титлата, ще съжалявам, че съм ги напуснал

Алонсо: Ако Ферари спечели титлата, ще съжалявам, че съм ги напуснал

42
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка: Мирко Щанге

Фернандо Алонсо заяви, че може би ще съжалява, че е напуснал Ферари, ако тимът спечели шампионата във Ф1 тази година. Преди началото на новия сезон в Австралия изглежда, че в Скудерията са намалили изоставането си спрямо Мерцедес, но предстои да видим дали ще имат шанс да се борят с немския тим за титлите.

Алонсо напусна тима от Маранело в края на 2014 г., разочарован от това, че 5 години поред на успя да спечели титлата, присъединявайки се към Макларън за 2015 г. Сезонът му в тима от Уокинг обаче беше ужасен заради слабите и ненадеждни задвижващи системи на Хонда, като испанецът не стигна нито веднъж до класиране на подиума.

„Ако те спечелят титлата, може би ще съжалявам, че съм напуснал, защото имах договор с тях (Ферари) за предишната и тази година, отговори Алонсо на въпрос дали ще съжалява, че е напуснал по-рано Скудерията. – Но това е едно голямо „ако”.

Алонсо също така заяви, че е наясно с това, че тимът му Макларън няма да направи огромен скок напред спрямо миналия сезон. И той признава, че независимо от прогреса, който екипът ще направи, ситуацията за него ще остане болезнена до момента, в който той започне да взема победи.

„Наясно съм трудностите от миналия сезон и с тези, с които можем да се сблъскаме този, каза още испанецът. – За мен няма значение дали ще завърша 2-и, 5-и, 11-и или 21-и. Това е еднакво болезнено, защото не печеля. Ако не печеля, никога не мога да съм щастлив. Един ден ние ще печелим, Дали това ще се случи в краткосрочен или дългосрочен план, не знам. Искаме да е възможно по-скоро и затова работим. Но това партньорство между Макларън и Хонда ще печели един ден.”