Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо бил бесен на Ферари и Фрай след квалификацията в Индия

Алонсо бил бесен на Ферари и Фрай след квалификацията в Индия

46
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо си изтървал сериозно нервите по време на уикенда за Гран при на Индия, след като прочел коментара на техническия шеф на Скудерията Пат Фрай за представянето си в квалификацията.

Според публикация в италианския вестник Ла Стампа двукратният шампион изпаднал в ярост, след като видял изявлението.

Резултатът отразява потенциала ни в момента, но за да се класираме там, където желаехме в реда, трябваше да сме перфектни, а ние не бяхме – заяви Фрай в събота следобед.

Алонсо сметнал това за обвинение към пилотите и се вбесил. Шефът на Ферари Стефано Доменикали опитал да го успокои. Разговорите продължили чак до 1 сутринта.

В публикацията се твърди, че испанецът написал на телефона си изречение, което възнамерявал да пусне в Туитър акаунта си. То гласяло:

– Искам моите 1,2 милиона последователи да знаят, че основните аеродинамични компоненти в задната част на Ферари са същите, каквито бяха през май.

След това трябвало продължително да го убеждават да не публикува съобщението.

Коментарът на Доменикали относно всичко това гласи:

– Вие, медиите сте добри в създаването на истории, които не съществуват.

Според президента на Ферари Лука ди Монтедземоло Алонсо е прав да притиска инженерите и да иска повече от тях. В отбора изпробват поредица новости от няколко състезания насам, но далеч не всичко работи според очакванията. Фелипе Маса например разкри след Гран при на Индия пред бразилски уебсайт, че той е карал в състезанието на Буд Интернешънъл с половината нови елементи в сравнение с всички, които били на автомобила на Алонсо.