Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Браун могат да спечелят всяко състезание

Алонсо: Браун могат да спечелят всяко състезание

34
0

Ако дизайнът на колата на Браун GP за тази година не се промени, то Дженсън Бътън и Рубенс Барикело може да спечелят всяко състезание. Това е мнението на двукратния световен шампион, Фернандо Алонсо, който накрая грабна петата позиция в Гран при на Австралия.

В момента колите Браун BGP 001 – както и тези на Тойота и Уилямс – са предмет на сериозни дискусии, тъй като останалите отбори поставят под въпрос легалността на дифузьорите им. Така дизайнът на дифузьорите ще бъде официално разгледан от Международния апелативен съд на 14 април.

„Те (Браун) са на друго ниво спрямо нас” – каза Алонсо пред испанския вестник „АС”. „Те просто правят обиколки около нас, тъй като са далеч пред нас в развитието си. И ако Съдът не реши нищо на 14 април, то можете да очаквате те да спечелят всичките 17 състезания.”

Носят се слухове, че Макларън може активно да подкрепи жалбата, но същевременно спортният директор на Мерцедес, Норберт Хауг, каза, че отборът трябва да съсредоточи всичката си енергия в развиването на МР4-24.

Германецът обаче добавя: „Ние сме напълно съгласни с протестиращите отбори, че е направена погрешна интерпретация на правилата.”

Хауг обаче отбелязва, че само 4 % от случаите от Апелативния съд завършат успешно.

Трикратният световен шампион Ники Лауда пък е на мнение, че не трябва бързината на Браун GP да се свежда само до дизайна на дифузьорите. „Има много прецизни, новаторски и изпипани решения, които правят колата силна” – коментира австриецът.

„Да се смята, че само дифузьорът е тайната към успеха, са си чисти глупости” – казва той. „Това е едно евтино извинение. Фактите са, че Рос Браун просто се е справил най-добре от всички.”