Начало Други Алонсо, Буеми и Накаджима спечелиха 6-те часа на Спа

Алонсо, Буеми и Накаджима спечелиха 6-те часа на Спа

948
0
6-те часа на Спа 2019
снимка: Тойота

Екипажът на Тойота с номер 8 Фернандо Алонсо, Себастиан Буеми и Казуки Накаджима спечели 6-те часа на Спа, предпоследен кръг от Световния шампионат за издръжливост (WEC). Така тримата направиха важна крачка към титлата преди последния кръг – 24-те часа на Льо Ман.

На белгийската писта те изпревариха с 1 обиколка колата на Rebellion с №3, пилотирана от Натанаел Бертон, Томас Лоран и Густаво Менезес. Състезанието се проведе при тежки условия, като дори заваля сняг. То бе белязано от общо 4 коли за сигурност и бе спряно 11 мин преди края.

Другият екип на Тойота с №7 (Майк Конуей, Камуи Кобаяши и Хосе Мария Лопес) водеше с близо 1 минута. Но той получи технически проблем в колата. При преполовяване на 6-те часа се повреди спирачен сензор. Това доведе до продължителен престой в бокса и загуба на цели 4 обиколки. Екипажът завърши едва 6-и.

Местата на подиума на Спа допълни екипът на SMP Racing с номер 11. Той бе пилотиран от Михаил Альошин, Витали Петров и Щофел Вандоорн. Тримата останаха на 1 обиколка от победителите. Така преди последния кръг на 15-16 юни на Льо Ман Тойота №8 води с 31 точки пред тази с №7 при 39 възможни точки за печелене в Льо Ман.

6-те часа на Спа 2019
снимка: Тойота