Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Чак в неделя ще разберем къде сме спрямо съперниците

Алонсо: Чак в неделя ще разберем къде сме спрямо съперниците

36
0
алонсо

Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо заяви, че едва в неделя в деня на състезанието в Австралия екипът му ще разбере къде точно се намира спрямо съперниците в началото на 2016 г. Испанецът и съотборникът му Дженсън Бътън се надяват на далеч по-добър сезон след провала през 2015 г. и предпоследното място при конструкторите, дължащо се най-вече на слабата и ненадеждна задвижваща система на Хонда.

„Беше много дълга зима, най-дългата, която мога да си спомня без Ф1, каза испанецът. – На това трасе винаги е много вълнуващо да се кара, защото е улично с тесни зони за сигурност, с неравна настилка и ниско ниво на сцепление. Обикновено условията на трасето се променят драматично от старта на първата свободна тренировка до края на състезанието.

Новият формат на квалификацията ще направи нещата малко по-непредвидими за отборите и феновете. По отношение на скоростта ни, едва в неделя следобед ще разберем къде се намираме. Изглежда, че същите тимове (които бяха водещи миналия сезон), ще бъдат силни и тази година, но всеки крие добре картите си и ще бъде интересно да видим как ще се развие уикендът.”

Бътън, който започва 17-ия сезон във Ф1, заяви преди началото на уикенда: „Планираме да внедрим някои ъпгрейди по колата за това състезание и затова ще работим върху конфигурирането на тези елементи от първата свободна тренировка. Състезанието тук в Австралия винаги е много вълнуващо, защото не знаеш къде се намираш спрямо конкурентите.”