Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Чувствам голяма отговорност

Алонсо: Чувствам голяма отговорност

19
0
Фелипе Маса,Ферари,Фернандо Алонсо

Представянето на F2012 вече е факт. Това е поредната надежда на Скудерията за първа титла от няколко години насам. Новата кола се различава сериозно дори само оптически от своя предшественик, като надеждите и на двамата пилоти са болида да е значително по-добър от миналогодишния.

„Просто съм въодушевен“, смееше се Фернандо Алонсо малко след откриването на новата кола. „Болидът изглежда напълно различен от предишните два, които бяха представени тук, на същото място.

Това ще е третата ми година във Ферари. Започвам сезона със същата решимост и воля, както и в предходните години. Надявам се да се представим по-добре, но ще бъде сериозна борба. Ферари иска да е винаги на подиума и най-вече на най-горното стъпало. Следващата седмица започват и предсезонните тестове на Херес. Всички заедно ще работим яко за постигането на голямата ни цел. Убеден съм, че ни предстои една прекрасна година.“

След първата силна година във Ферари, когато изпусна титлата в последното състезание, за Алонсо последва разочароващата 2011 г., в която бе постигната само една-единствена победа. Рядко Ферари успяваше да достигне скоростта на Ред Бул и Макларън и да излезе от сянката им.

„Аз съм убеден във възможностите на хората във Ферари. Затова и съм оптимист за предстоящия сезон. Имаме достатъчно време, за да се подготвим за първото състезание в Австралия.

Разбира се че искаме титлите и това е нашата цел. За целта трябва да съберем колкото се може повече точки във всяко състезание. Трябва да победим. Искам не само титлата при пилотите, но и тази при конструкторите. До тогава обаче ни очакват много месеци усилена работа, има много състезания до края на годината. Всички сме лично ангажирани, за да постигнем успеха. Аз, като пилот, изпитвам голяма отговорност, да поведа отбора отново нагоре!“