Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Да кара във Ферари не е било детската мечта на Хамилтън...

Алонсо: Да кара във Ферари не е било детската мечта на Хамилтън преди 12 или дори 2 месеца

6127
0
Майк Крак, Фернандо Алонсо
Майк Крак и Фернандо Алонсо; снимка: Астън Мартин

Да кара във Ферари не е било детската мечта на Люис Хамилтън преди 12 или дори 2 месеца, защото тогава Скудерията бе напълно различен отбор, заяви Фернандо Алонсо. Двукратният световен шампион обаче пожела на англичанина да се наслади на престоя си в Маранело.

„Това не е било „детската му мечта“ преди 12 или 2 месеца, защото отборът (на Ферари) беше различен. Но няма какво да коментирам. Надявам се да се наслади на изживяването“, заяви Алонсо

„Според мен Ферари е много специален отбор, но е дори още по-специален, когато побеждаваш. Там е разковничето – трябва да печелиш. Скудерията от няколко години има бързи коли и се бори за сериозни постижение. Може би Люис може да донесе това допълнително нещо, което е необходимо, за да се стигне до битка за шампионата“, продължи Алонсо.

„В края на миналата година дори при толкова доминиращия болид на Ред Бул колите на Ферари успяваха да поддържат техните времена за обиколка и да са по-бързи в повечето квалификации. Би трябвало автомобилът им да е достатъчно бърз. Иначе новината (за Хамилтън) почти я пропуснах. Тренирах и изтървах целия стрес. Просто разбрах един ден по-късно. Не знам, сигурно е било изненада. Но не заради самата промяна, а тъй като отстрани изглеждаше като че ли са силно свързани с Мерцедес, много лоялни и т.н. Беше малко неочаквано. Освен това реално ще се случи след година, така че не съм мислил много по въпроса“, каза още Алонсо.

Испанският пилот на Астън Мартин обясни подробно по време на представянето на новия AMR24 за сезон 2024 г. във Формула 1 какви са плановете за кариерата му по-нататък.

„Сигурно съм привлекателен за други отбори – заради представянето, което видяха през миналата година, отдадеността. Освен това понастоящем има само трима световни шампиони в F1 и само единият ще е свободен“, заяви Алонсо с усмивка

Фернандо има предвид себе си, Хамилтън и Макс Верстапен. Седемкратният носител на F1 короната вече има договор с Ферари. Нидерландецът е обвързан с Ред Бул до 2028 г. Това оставя само Алонсо като опция за пилот със световна титла за останалите екипи.