Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Дължахме отговор на феновете, затова Ферари потърсиха обяснение

Алонсо: Дължахме отговор на феновете, затова Ферари потърсиха обяснение

60
0
Ферари

Фернандо Алонсо смята, че екипът му Ферари е бил прав да потърси уточнение на маневрата на Себастиан Фетел (Ред Бул) спрямо Жан-Ерик Верн (Торо Росо).

Действията на Скудерията предизвикаха сериозен отзвук сред медии и фенове, но до разследване от страна на ФИА не се стигна, тъй като бе доказано, че трикратният световен шампион се е съобразил с показан зелен флаг в конкретната ситуация.

Впоследствие от Маранело обясниха, че не са имали намерение да поставят под съмнение титлата на Фетел, а са дължали отговор на хилядите запитвания от страна на фенове. Алонсо изрази същото мнение по време на Ferrari Mondiali във Валенсия:

– В интернет има множество видеоклипове, а феновете ни търсеха обяснение, така че бе правилно Ферари да се обърнат към федерацията за такова. Получихме отговор и мисля, че всичко вече се успокои. Не обърнах особено внимание на бурята, предизвикана от инцидента, но чувствах, че дължим отговор на запалянковците. Честно казано, не се интересувам какво е мнението за мен в Германия или другаде. Онова, което знам, е че хората ме прегръщат, когато ме видят по улиците и ме наричат гладиатор или самурай.

ФИА пуснаха официално изявление, в което обясниха, че са получили писмо със запитване от страна на Ферари. В своя отговор те посочват, че конкретното изпреварване не е в нарушение на правилата и няма повод за разследване.