Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: До състезанията в Европа Макларън може да има най-доброто шаси

Алонсо: До състезанията в Европа Макларън може да има най-доброто шаси

62
0

В претъпкания моторхоум на Макларън тази вечер на пистата Каталуния Фернандо Алонсо във видимо отлично настроение обясни, че е доволен от първия си ден тази година с направените 119 обиколки, за разлика от миналата зима, когато в първия ден те бяха 7, във втория 25 и т.н.

– Днешният ден бе посветен основно на аеродинамични проверки, както и на температурите, управлението и други базови компоненти – каза испанецът, който обясни, че една по-късно ще дойдат изпитанията с по-меки гуми, малко гориво и ще се търси скорост.

Алонсо обаче заяви, че не притежава кристална топка, за да предскаже дали дори поставените засега цели пред екипа за тази година могат да бъдат изпълнени и каза, че не само след края на тестовете, но дори и след Австралия, а и след поне още две състезания ще може да се види реалната бързина на колите, с малко гориво с меки гуми и т.н.

Испанецът обаче прогнозира отново сезон доминиран от Мерцедес.

– Мисля, че доминацията на Мерцедес не е завършила, напротив. Днес имаха интересен ден с  тези дълги серии, които виждаме се вижда ясно, че те чудесно знаят какво искат и знаят силите си и аз не би било изненада ако са по-силни от всякога – каза Фернандо.

Испанецът отбеляза още, че в работата на задвижващата система има напредък, но очевидно има още много елементи в работата й при добавянето на енергия и отнемането й при спиране. Днес на пистата колата му изглеждаше най-нервната и трудна за каране от всички.  Той обаче изрази надежда, че до състезанията в Европа Макларън би могъл да има най-доброто шаси.

Алонсо научил за уволнението на Ясухиса Арай днес на обяд и даже питал пресаташето Силвия Хофер за подробности, сега очаква да научи повече от Хонда.

Испанецът отклони въпроса на Дитер Ренкен за слуховете, които витаят в падока, че вероятно ще си тръгне от Формула 1 след края на сезона с думите, че толкова много време без състезания винаги носи много слухове, но той има време да обмисля всичко през тази и следващата година.