Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Добър резултат предвид вчерашната квалификация

Алонсо: Добър резултат предвид вчерашната квалификация

81
0
Австралия 2012,Ферари,Фернандо Алонсо

След тоталния провал в квалификацията, днес Ферари показа едно доста по-различно лице. Фернандо Алонсо успя да се класира пети, след като направи едно силно състезание. Това разбира се бе причината, испанецът да изглежда много по-доволен днес. Въпреки това за него е ясно, че отборът не е на мястото, което той и всички в тима желаят.

„Състезанието бе доста тежко за нас, но бяхме подготвени за това още преди старта“, обясни Алонсо. „Имаше хубави двубои и благодарение на добрия старт успях да спечеля няколко позиции още в началото. След вчерашната квалификация, петото място днес зад екипите на Макларън и Ред Бул е наистина добър резултат или поне така мисля.

Успяхме да спечелим доста точки. Все пак обаче за всички в отбора е ясно, че трябва да подобрим представянето на колата. Искаме да се борим за победи. Това ще е целта ни и в следващите няколко състезания. Колите ще са почти непроменени следващия уикенд, но трябва да се опитаме да намерим по-добри настройки за пистата в Малайзия.

За Китай, Бахрейн и следващите състезания със сигурност ще имаме промени по колата, чиято цел ще е да подобрим значително темпото си. Това обаче ще направят и останалите отбори. Да се надяваме нашите части да функционират по-добре от техните.“