Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Добре е че съм близо до първата редица на старта

Алонсо: Добре е че съм близо до първата редица на старта

51
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо успя да постигне четвърта позиция в днешната квалификация, но заради наказанието на Хамилтън ще стартира трети. Това определено радва испанеца, който разчита на по-добро темпо в самото състезание.

„Беше важно за мен, да успея да се класирам на първите две редици“, обясни Алонсо. „Тогава е по-лесно да се бориш за добро класиране. Не смятам, че ще има някаква особено голяма разлика при стартирането от някоя от двете линии. Тук просто идеалната линия минава през средата и двете страни са доста прашни. Факт е, че това може да попречи и при изпреварванията в състезанието, защото ако някой се движи пред теб по идеалната линия, ще е много трудно да го изпревариш, излизайки в праха. При изпреварване ще трябва да даваме всичко от себе си, защото няма да е лесно.

До момента уикендът протича според очакванията ни. Утре ще се опитаме да свършим добре работата си. Ще е добре да се приберем у дома с трофей, за да отбележим подобаващо дебюта на индийската писта.

Бях много близо до първата редица, което определено ме изненада, защото в предишните части от квалификацията не успя да се доближа толкова до нашите съперници, но като цяло още вчера изглеждахме конкурентноспособни.

Обикновено през този сезон се представяме по-добре в неделния ден. Това обаче не означава автоматично, че ще имаме сили да се борим за победата. Има много неизвестни, повече от обикновено и видяхме, че на различните писти представянето на отборите може да е много различно. На Сузука имахме шанс дори да спечелим, докато в Корея и Сингапур не бяхме толкова силни. Все пак ще дадем всичко от себе си за добър резултат.“