Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо доволен от седмото време в четвъртък

Алонсо доволен от седмото време в четвъртък

39
0

Целта на Фернандо Алонсо е да подобри темпото на своя Рено R28 в единична обиколка, за да може да се представи подобаващо по време на квалификацията в събота. Испанецът обаче бе доволен от показания потенциал от колата му в първия тренировъчен ден в Монако.

Победителят на това трасе от 2006 и 2007 година бе седми и в двете сесии и каза, че е доволен, въпреки че закачи бариерата и повреди окачването си в 12-ти завой.

„Като цяло двете сесии минаха добре за нас” – каза Алонсо. „Пистата бе много мръсна сутринта, но определено постигнахме значителен прогрес с програмата си, като колата реагира доста добре на промените.”

„Засега изглеждаме бързи в дълги серии от обиколки, но трябва да подобрим представянето си в единична обиколка, тъй като квалификацията тук е жизненоважна. Именно върху това и ще се съсредоточим.”

Съотборникът на испанеца Нелсън Пикет младши имаше по-неуспешен ден, като бе съответно 18-ти и 15-ти в двете сесии. Освен това бразилецът повреди задното си крило след завъртане на 12-ти завой.

„Монако е трудна писта, затова и прекарах деня в запознаване с нея.” – каза Пикет. „Успяхме да оценим някои типове настройки, но все още ми липсва малко скорост и не се чувствам съвсем комфортно в колата.”

„Надявам се, че до събота ще успея да постигна прогрес с помощта на инженерите, така че да мога да извлека максимума от последната свободна тренировка. След това трябва да подходя към квалификацията спокойно, тъй като именно тук тя е по-важна от всякъде.”