Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Благоприятна изходна позиция за състезанието

Алонсо: Благоприятна изходна позиция за състезанието

29
0
2013,Бахрейн,Фелипе Маса,Ферари,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо завърши на трето място в квалификацията в Бахрейн, като времето на испанеца бе постигнато още при първия опит в третата част. Пилотът на Ферари бе един от четиримата пилоти, направили два опита в решителните минути на тренировката за място. Този подход се оказа успешен, защото във финалния си опит той допусна грешка и дори не завърши втората си бърза обиколка. Въпреки това испанецът не изглеждаше разочарован.

„Доволен съм от третото място днес“, заяви двукратният световен шампион. „Обикновено имаме трудности в квалификацията, но днес колата ни бе доста силна. Това ни позволи да спечелим благоприятна изходна позиция за състезанието.

Мисля, че можем да се борим за място на подиума. Темпото ни в състезанието вероятно ще бъде по-добро от това в квалификацията. До последния завой във втория си опит на третата част всичко бе ОК, но там загубих време и затова решихме да се прибера в бокса, за да спестим една обиколка на гумите. Никога не знаеш дали една обиколка няма да се окаже решаваща за състезанието.“