Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо е фаворит за титлата в F1 през 2013 г. според Гари...

Алонсо е фаворит за титлата в F1 през 2013 г. според Гари Андерсън

33
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо е фаворит за спечелване на световната титла във Формула 1 за сезон 2013 г. според техническия експерт на ВВС Гари Андерсън. Бившият технически директор очаква пилотът на Ферари да печели редовно точки, след като миналата година води борба за короната до края на първенството въпреки слабостите на автомобила си. Настоящата кола на Скудерията F138 е значителна стъпка напред според самия отбор. Алонсо вече заяви, че Ферари ще започнат новата състезателна година от много по-добра позиция в сравнение със ситуацията преди 12 месеца.

Според Андерсън Ред Бул все още са фаворити за титлата при конструкторите, макар че за тази част от битката пък очакванията му са Мерцедес да са най-малкото претенденти този сезон.

Ако залагах, точно сега щях да кажа, че Алонсо е фаворит за шампионата просто заради истинската, невероятна решимост, която видяхме миналата година. Не бяхме виждали нещо такова у него преди, но според мен ще има развитие точно в тази посока тази година. Алонсо извлече от миналогодишната си кола резултати на каквито тя не бе способна. Той надскочи възможностите на болида. [Себастиан] Фетел и Алонсо са много подобни според мен. Стараят се колкото могат повече и изглеждат все по-добре в началото на всеки сезон. Не знам дали е увереност, идваща от силата на съзнанието или просто убеденост във физическата подготовка и качества. Но каквото и да е, има нещо, на което са способни. Точно това наблюдавахме при Алонсо през 2012 г. Да, той загуби шампионата, но в крайна сметка разликата бе само няколко точки, а битката бе продължила до края на сезон – нещо, което Ферари не би трябвало да постигнат – обясни Андерсън пред crash.net.

Той продължава с изявлението, че колата на Скудерията за 2013 г. се представя много по-добре на писта:

– Изглежда удобна за каране. Все още има работа, за да напредне, но при решимост като тази на Алонсо, той ще печели точки всеки [състезателен] уикенд. Освен това ще ги получава и заради реално по-високото ниво. Ред Бул е залогът ми за конструкторската титла, тъй като двамата им пилоти ще трупат актив непрекъснато. Колата им е много добра. Но не бих се изненадал, ако през ноември се окаже, че някой от състезателите на Мерцедес е взел короната в индивидуалната надпревара, а отборът – тази при отборите. Причината е, че ако се справят толкова добре, колкото смятам, че е силна колата им в момента, няма причина това да не се случи.