Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо е имал поглед върху Валенсия

Алонсо е имал поглед върху Валенсия

41
0

Фернандо Алонсо призна, че е имал възможността да види малко от трасето във Валенсия, което ще бъде домакин на следващия кръг от Формула 1.

От тази година Гран при на Европа ще се провежда по улиците на испанския град Валенсия.

Алонсо е имал възможността да се запознае отчасти с трасето посредством видео запис на обиколка от онборд камера. Записът е бил осигурен от приятел на двукратния световен шампион, който е бил там по време на уикенда от F3 и GT надпреварите.

„Нямаме такъв симулатор, който да позволява по подобен начин да научаваме пистата” – каза Алонсо пред „Спийд Ти Ви”. „В моя случай това става с помощта само на видео, снимки, а и имам приятел, който направи обиколка с нормална кола и камера, монтирана отпред.”

„Но преди да пробваш една нова писта с болид от Формула 1, нищо, което правиш, не е полезно, тъй като накрая пак ще трябва да се пренастройваш напълно” – добавя той. „Пистата обаче изглежда много добре подготвена. Но има и работа за вършене, преди Формула 1 да акостира там, но просто не е като нормалните улични трасета. Има нещо повече – изглежда широка, напомня на американския тип улични трасета.”