Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо е отборен играч, твърди Бриаторе

Алонсо е отборен играч, твърди Бриаторе

1504
0
Фернандо Алонсо и Флавио Бриаторе
Фернандо Алонсо и Флавио Бриаторе

Фернандо Алонсо е много добър пилот, но също така е и отборен играч. Това смята бившият му шеф в екипа на Рено във Формула 1 Флавио Бриаторе.

Именно с болидите на френския тим Алонсо спечели и двете си световни титли през 2005 и 2006 г. Италианецът продължава да работи с Фернандо като мениджър.

Алонсо се отказа от Формула 1 след края на миналия сезон, като си запази възможността един ден да се върне, ако разполага с болид, с който да може да се бори за титлата.

През годините испанецът придоби репутацията на пилот, който създава проблеми в тимовете, за които кара. Именно това каза миналата година и спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер.

Според Бриаторе обаче това не е така. „Чух, че Хорнер говореше негативно за Алонсо и на това трябва да се обърне внимание, коментира Флавио пред Radio Sportiva.

– Недопустимо е някой като Хорнер да говори лоши неща за Алонсо. Фернандо не само е добър пилот, но и истински отборен играч. Партньорството между Макларън и Хонда просто не проработи.“

Бриаторе също така напомни, че именно той е осигурил на Ред Бул двигатели на Рено преди 10-ина години. В партньорство с френския доставчик „биковете“ спечелиха всичките си титли в спорта.