Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо е талантлив колкото Шумахер, смята Маса

Алонсо е талантлив колкото Шумахер, смята Маса

62
0
Михаел Шумахер, Фернандо Алонсо
Михаел Шумахер и Фернандо Алонсо; снимка Мирко Щанге

Фернандо Алонсо е също толкова талантлив, колкото и Михаел Шумахер. Това смята Фелипе Маса, който беше съотборник и с двамата. Според бразилеца обаче Алонсо има доста по-малко успехи, тъй като често разделя тима и това има негативен ефект.

Шумахер спечели 7 световни титли и е рекордьор в това отношение, докато Алонсо има 2 и изглежда, че едва ли ще спечели повече. Фелипе бе съекипник на Михаел във Ферари през 2006 г., а след това беше заедно с Алонсо в Скудерията в периода 2010-2013 г.

„Като чиста талант, бих поставил Михаел и Фернандо на едно ниво, каза Маса. – Алонсо има дарбата да разбира състезанията и да кара изключително бързо. Високо интелигентен пилот с много различни умения. Бих казал същото и за Михаел. Имах близки отношения с Шумахер и научих много неща от него.

С Алонсо нямахме проблеми извън пистата, но с него трябваше да се отнасям по различен начин. Когато той затвореше визьора на каската си, ставаше различен човек. Можеше да раздели тима на две. Видяхме това в много от отборите, за които се състезава. Виждам това като негов проблем. Без това Алонсо можеше да постигне повече.“