Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо е убеден, че пропускането на първия тест е правилно решение

Алонсо е убеден, че пропускането на първия тест е правилно решение

26
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо пропуска първия предсезонен тест на отборите от Формула 1, който започва следващата седмица на пистата Херес в Испания.

Двукратният световен шампион вече обясни, че ще се посвети на физическата подготовка, а днес на представянето на новото F138 допълни, че смята решението за правилно. На Херес ще работи основно Фелипе Маса, а най-новият развоен пилот на екипа Педро де ла Роса ще получи един ден зад волана на автомобила.

Ще следя с интерес тестовете и ще преглеждам цялата информация, която идва от Херес. През следващите няколко седмици ще се концентрирам върху това да се подготвя за шампионата. Имах доста работа с тима през декември и януари, която продължи допреди няколко дни. Затова решението е правилно. Трябва да съм на 100% готов за целия сезон от Австралия до Бразилия. Късметлии сме, че в нашия отбор си имаме доверие. Екипът не се състои само от един човек – заяви Алонсо.

Шефът на Скудерията Стефано Доменикали заяви, че целта на отбора е била да направи автомобил, който да е бърз от началото на сезона, за да дадат възможно най-голям шанс на Фернандо и Фелипе Маса в битката.

Испанецът от своя страна не очаква 2013 г. да се развие като миналата:

Според мен ще е много трудно да повторим видяното миналата година – седем различни победители в първите седем старта. Наистина мисля, че това няма да се случи. F1 бе по-различна с новите правила. През втората половина на сезона ситуацията се стабилизира и топтимовете се измъкнаха напред. Тези, които печелеха през последните няколко години, отново бяха най-отпред. Смятам, че ще има два или три екипа, които ще вземат победите вероятно във всички състезания и ние трябва да сме един от тези отбори.