Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: F2012 се развива, другата седмица ще върви още по-добре

Алонсо: F2012 се развива, другата седмица ще върви още по-добре

35
0
Фернандо Алонсо

Ферари F2012 се развива добре, убеден е Фернандо Алонсо. Двукратният световен шампион сподели вижданията си относно автомобила по време на събитие в родината си на Харама, където кара 458 Italia. Той вози и десетима щастливци, спечелили обиколка с него след викторина на Скудерията.

Продължаваме с развитието на новия автомобил. Стъпките, които правим, може да са малки, но са постоянни: в Барселона F2012 бе с по-добро поведение, отколкото на Херес и другата седмица ще е още по на ниво, да не говорим за Мелбърн – сподели испанецът. – Все още има много работа, но няма причина да не сме готови за новия старт. Вярно е, че има само още четири дни тестове, ще се наложи да използваме и първите петъчни тренировки за развитие, но колата е доста сложна и изисква време.

Алонсо повтори, че е твърде рано да се твърди къде се намира Ферари спрямо съперниците.

Ред Бул са наистина силни, но това не е изненада. На нас би ни било полезно да стартираме както трябва, тъй като това отнема от напрежението върху тима. Ако обаче не сме конкурентоспособни веднага и не се борим моментално за победата, то тогава ще е важно да помним, че не само един човек печели. Авансът на Ред Бул спрямо нас през 2011 г. не бе толкова различен, ако се замислите. Същото важи за скоростта преди две години, когато в последния старт за сезона водехме в шампионата, а миналата година едва участвахме в битката за титлата – добави Фернандо.

Тази седмица във Ферари ще се трудят усилено върху последните си разработки и данни, събрани от тестовете до момента.