Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо гледа с оптимизъм уикенда в Турция

Алонсо гледа с оптимизъм уикенда в Турция

33
0

Въпреки постигнатите най-добри времена в двете петъчни тренировки от екипа на Макларън, бившият световен шампион Фернандо Алонсо смята, че неговия отбор, Ферари, е наравно с британците в преследването на лидерите от Ред Бул. Испанецът навъртя общо 50 обиколки в петък и определено отчете напредък спрямо състезанието в родината му.

“Колата стои доста по-добре, отколкото в Испания”, радваше се Алонсо, който завърши деня на пето място с изоставане от 0,445 спрямо времето на победителя Бътън. “Тук не е нужно максимално аеродинамично притискане, по-скоро нивата са близо до средните. Това изглежда се харесва повече на нашата кола. Въпреки промяната в характеристиката на пистата спрямо предишната смятам, че Ред Бул отново са фаворити, като ние с Макларън сме на равни нога зад тях. Това и моята прогноза за неделя.”

Според двукратния шампион място за подобрение има още, особено що се отнася до системата за обдухване на задното крило. “Изпробвахме няколко решения по този въпрос и определено имаме напредък, но смятам че можем да се представим и още по-добре, но това ще се види реално в следващите състезания.”

Победителят от последните три състезания в Турция, Фелипе Маса, отново бе в сянката на Алонсо. Бразилецът се завъртя на осми завой при първото си излизане с по-мекия тип гуми във втората тренировка и това определено повлия на представянето му.

“Завъртането доведе до това, че не успях да дам време с по-меките гуми, не успях да сравня представянето им с твърдите, защото след пируета, комплекта бе неизпозваем на практика”, разочарован бе Маса. “Така цялата втора тренировка карах с по-твърдите гуми.”

Все пак той не пропусна да съобщи оптимизма си, подплатен и от предишните му победи в Турция. “Ред Бул отново са напред, а ние, заедно с Макларън, ще се опитаме да ги настигнем. Не трябва да се забравя, че трасето ще се подобрява още и още с напредването на уикенда.”

Стефано Доменикали от своя страна бе предпазлив в правенето на заключения след края на първия ден. “Трудно е да се определи йерархията след първите две тренировки”, обясни той. Все пак ние сме много доволни от представянето си. Подготвихме се за състезанието, но не смятам че ще видим нещо различно от това, което видяхме в първите шест състезания.”