Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Грешката бе моя, но не бе предизвикана от напрежение

Алонсо: Грешката бе моя, но не бе предизвикана от напрежение

78
0

Истински кошмар изживя Фернандо Алонсо, след като катастрофира в последната свободна тренировка и нямаше шанс да участва в квалификацията за Гран при на Монако. Според правилника той няма право да използва втори шаси в един и същи ден. Неговото пък бе прекалено разрушено, за да успее тимът на Ферари да го поправи навреме.

– Възможно най-лошото място за старт е от питлейна, като се има предвид колко проблемни са задминаванията. Грешката бе моя, но и нямах никакъв късмет, защото при катастрофа с 90 км/ч обикновено не съсипваш цялото шаси! За съжаление ъгълът на удар с бариерата бе такъв, че повредите бяха крайно сериозни – обясни испанецът.

Той изгледа сесията за място на грида от бокса си, докато механиците продължаваха да оправят щетите по болида му и въпреки всичко не смята, че е допуснал прекалено много грешки до настоящия етап на сезона.

– В Барселона, където бях под може би най-голямото възможно напрежение, направих най-добрата си квалификационна обиколка и след това най-доброто си състезание. Ако след 10 години във Формула 1 все още трябва да доказвам, че не усещам натоварването, то тогава не си струва да говорим повече за това… – бе категоричното изявление на Алонсо.

Надеждите на тима обаче са живи, като за това свидетелства казаното от шефа операции на пистата в Скудерията Крис Дайър.

– Да, Фернандо ще стартира от питлейна. Но преди няколко години един друг пилот в подобна ситуация успя да завърши пети с Ферари и се надяваме да подобрим това конкретно представяне! – заяви Дайър.

Напомнянето, разбира се, засяга случилото се с Михаел Шумахер през 2006 г. Германецът спря на Раскас в края на квалификацията и стюардите решиха, че го е направил нарочно. Затова бе пратен последен на грида, а финишира пети.