Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо губи време заради повреда

Алонсо губи време заради повреда

48
0

Сериозна повреда спря Фернандо Алонсо в първия ден тестове от последната серия предсезонни проби, започнали днес на пистата Каталуния до Барселона. Двукратният световен шампион направи на практика само едно излизане след опознавателния си тур и след едва 11 обиколки спря на трасето, предизвиквайки втори червен флаг от сутринта. Проблемът не бе изяснен, но най-вероятно става дума за хидравличната система. Повредата обаче явно е сериозна, тъй като Ферари затвориха изцяло бокса си, работейки по болида F10.

Междувременно Фернандо се възползва от паузата, за да обядва преди да се отправи малко след 12:30 часа към бокса. По принцип той е с ново шаси на Каталуния – номер 283, като то заедно с 281 (дебютирало във Валенсия) и 282 (изпробвано на Херес) ще са на разположение в тима за Гран при на Бахрейн.

Всичко това е, разбира се, голямо разочарование за почитателите на испанеца, отново изпълващи трибуните на трасето. От началото на тестовете Алонсо привлича сериозна публика на тренировките, като във Валенсия бе поставен рекорд от близо 36 500 души в последния ден изпитания. Днес около Каталуния дори имаше задръствания, причинени от желаещите да наблюдават последните проби на отборите от Формула 1 преди първия кръг в Бахрейн другия месец.